GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA MİDEMİZİ KALDIRDI SOKAKLAR PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA MİDEMİZİ KALDIRDI

SOKAKLAR PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

GELİNDE BURADA BİR GECE KALIN

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi  İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel,  bu sefer şehrin merkezinde olan Gülük Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin şikâyetlerini dinleyen Yücel, "Gördüğümüz manzara midemizi kaldırdı. Gülük Mahallesinin sokakları pislikten geçilmiyor" dedi.  Sorunlarını Yücel’e anlatan mahalle sakinleri de “Oy zamanı kapımızı çalan Belediye Başkanlarımız bir gece gelinde yaşadığımız yerde kalında görelim” ifadelerinde bulundular.

GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA MİDEMİZİ KALDIRDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, eski adıyla Küçük Mustafa bu günkü adıyla Gülük Mahallesinde incelemelerde bulundu. Vatandaşların dertlerini dinleyen Yücel, bir dokundu bin ah işitti.

GELİNDE BİR GECE BURADA KALINDA GÖRELİM

Kazım Yücel'e yaşadığı sıkıntıları anlatan Gülük Mahallesi Taşlık Caddesi üzerinde bulunan bina sakinleri, “Geldiniz gördünüz bizim hangi şartlarda yaşamaya çalıştığımızı, buradan kurtulmanın derdindeyiz. Seçim zamanı geldiler, kapımızı çaldılar ve ondan sonra bitti. Kapımızı ne çalan var ne derdimizi soran. 6 aydır başvurmadığımız yer kalmadı. Astım bronşit hastasıyım ama girdiniz gördünüz yaşadığımız yeri. Ne yapalım doğup büyüdüğümüz yerleri mi bırakıp gidelim!  Yalvarıyoruz bizi bu pislikten kurtarın diye. Oy zamanı çıkıp geliyorsunuz, o zaman kapımızı güzel çalıyorsunuz. Şimdi neredesiniz? Biz bu milletin evladı değil miyiz? Sayın Belediye Başkanlarımız yetkililerimiz hadi gelin bir gecede siz burada kalında görelim sizi. Davet ediyoruz Belediye Başkanlarımızı, artık koca koca farelerden, sineklerle yaşamaktan bıktık.” dediler.

AKŞAM 6'DAN SONRA GELİN DE GÖRÜN

Yine Gül Apartmanı sakinleri de, “Artık en büyük korkumuz binamıza acaba Suriyeli taşınacak mı oldu? Aramıza yerleşecekler mi korkusuyla yaşıyoruz. Akşam 6’dan sonra gelinde bir bakın sokaklarda bir gezinde görün. Bizim yavrularımız şehit oluyorlar, onların vatanında ölüyorlar. Onlarda burada rahat içerisinde keyif sürüyorlar. Benim evlatlarım onların rahatı için neden canından oluyor. Gencecik askerlik çağındaki erkekler burada keyif sürsünler bizde onların vatanı için can verelim. Toprakları için savaşsınlar onlarda din kardeşi değil miyiz?” ifadelerine yer verdiler.

GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA MİDEMİZİ KALDIRDI

Vatandaşları dinleyen Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de "Hemşerilerimizin halini vaktini sorduk, onları ziyaret ettik. Gördüğümüz manzara midemizi kaldırdı. Bazı binaların içerisindeki çöp ortamlarını görünce şaşırmamak elde değil. Tabiri caizse çöp toplama alanları gibi olmuş vaziyette. Bazı binalarımızın altında borular patlamış su basmış havuza dönmüş. Bu durumları yetkili mercilere ilettik. Görmüş olduğunuz bu mahalle içerisinde % 50'den fazla Suriyeli esnaf var. Buralar hangi kriterlerde burada ruhsat aldılar iş yeri açtılar bilemiyoruz. Birçoğunun ruhsatı yok. Bu durumu Kayserili hemşerim yapıyor olsa, ne buna zabıta izin verir ne ruhsat şefi.” ifadelerinde bulundu.

SOKAKLAR PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

Yücel, “Mahalle sakinleri akşam 6’dan sonra gel de burayı bir görün diyorlar. Burası şehrin merkezi, Cumhuriyet Meydanına 2-3 dakika yürüme mesafesinde bir mahallemiz. Bazı yerleri gördük ve anladık ki belediyemizin hizmetlerinden sanki hiç almıyor. Vatandaşlarımız bunları ifade ediyor. Binaların içerisi sokaklar pislikten geçilmiyor diyorlar. Bu mahalledeki vatandaşlarımız okula çocuklarını gönderiyorlar.Okuldaki sınıfların büyük bir çoğunluğu Suriyeli. Vatandaşa buradan ayrıl git, burayı zaten kentsel dönüşüme de alamıyoruz. Yoğunluk çok yüksek, hiç olmazsa bu şekilde sizi yıldıralım sizleri başka yerlere taşının mı demek istiyorlar? Peki, ne olacak buraları Suriyelilere mi bırakacağız şehrimizin yürüme mesafesindeki bu Gülük mahallemizi.” dedi.

 

Yorumlar