YAŞAMHAK OTOBÜSÜ YOLLARDA

YAŞAMHAK OTOBÜSÜ YOLLARDA

YAŞAMHAK OTOBÜSÜ YOLLARDA

İKİ TABİP ODASI VE BİR BARO İLE DAHA PROTOKOL İMZALANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, YaşamHak Otobüsü Yollarda projesini hayata geçirdi. “Yalnız Değilsin; Biz Varız!” sloganı ile yollara çıktı.

Kadın Kolları Genel Merkez Yöneticilerinin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in de katıldığı YaşamHak otobüsünün ilk istikameti hunharca katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın şehri Eskişehir oldu. Önce Han ilçesine gidilerek kadın emeğinin değerli kılındığı kadın kooperatifleri gezildi. Kadınların lavanta sabunu ürettiği Han’ın Eli Kooperatifi’nin açılışı yapıldı. Han ilçesindeki semt pazarı dolaşılarak, esnaf ile sohbet edildi. Yurttaşlarla yapılan görüşmelerde İstanbul Sözleşmesi- Doğrusu Nedir? başlıklı broşür dağıtıldı. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmeyeceği anlatıldı. Sonrasında Mahmudiye ilçesine geçilerek esnafla ve kadınlarla buluşuldu.

YAŞAMHAK ORMANI AÇILDI

Ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kadın kollarına “YaşamHak Ormanı” yapılması için tahsis ettiği alana gidildi, açılış töreni sonrasında fidan dikimi yapıldı. Fidanlara yaşamdan koparılan kadınların isimlerinin yer aldığı künyeler takıldı. Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Merak Sondikme ile birlikte bir fidana, üzerinde kızının adı yazılı olan künye asıldı. Ardından, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın destekleri ile kurulan kadın üreticilerin pazarı ziyaret edildi. Broşür dağıtılarak emekçi kadınlarla görüşüldü.

ESKİŞEHİR BİLECİK TABİP ODASI İLE PROTOKOL İMZALANDI

YaşamHak Projesi kapsamında Eskişehir-Bilecik Tabip Odası ile protokol imzalandı. Eskişehir- Bilecik Tabip Odası ile imzalanan 'YaşamHak' projesi protokolü kapsamında, şiddet gören kadınlara iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar tıbbi destek sunacak.

CİNAYET KURBANI KADINLARIN İSİMLERİ SOKAKLARA VERİLDİ

İkinci gün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ziyaret edilerek, ilde yaşanan gelişmelere ilişkin görüşme yapıldı. Belediyenin kurduğu kadın kooperatifi ve kadın sığınma evi hakkında bilgi alındı. Kadın kolları il başkanının organize ettiği etkinlikte, Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, cinayete kurban giden Münevver Karabulut, Özgecan Aslan ve Emine Bulut’un isimlerinin verildiği bulvar, cadde ve sokak açılışları gerçekleştirildi.

BOLU BAROSU İLE PROTOKOL İMZALANDI

Bolu Barosu ile YaşamHak protokolü imzalandı. Bolu Barosu ile imzalanan protokol gereği de hatta ulaşan şiddet mağduru kadın ve çocuklara adli yardım ve hukuki destek sağlanacak.

BOLU-DÜZCE TABİP ODASI İLE PROTOKOL İMZALANDI

Bolu-Düzce Tabip Odası ile protokol imzalandı. Bolu-Düzce Tabip Odası ile imzalanan 'YaşamHak' projesi protokolü kapsamında, şiddet gören kadınlara iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar tıbbi destek sunacak.

YAŞAMHAK PROJESİ KADINLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında Türkiye’nin her yerinden gelen aramalara 444 82 85 numaralı hattan cevap verildiğini ve bugüne kadar yaklaşık 300 kadının hayatına dokunulduğunu belirtti.

Tabip odaları ve barolarla yapılan protokoller ile projenin temellerinin sağlamlaştırıldığının altını çizen Nazlıaka, şunları söyledi:

“Kız kardeşlerimiz koruma kararlarına karşın katledilmeye devam ederken İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı alındı. Kadınların yaşama hakkına göz dikildiği bir süreçte halkın partisi olarak kadınlarla dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz. Kadınlara haklarını anlatmak ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğimizin altını çizmek için çıktığımız bu yolda Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, Bolu Barosu, Bolu-Düzce Tabip Odası ile protokol imzaladık. Bu protokoller ile ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunulmasını sağlıyoruz. ‘Yan yana geldiğimizde hiç birimiz yalnız değiliz’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Tabip odalarıyla ve barolarla dayanışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar